tisdag 9 september 2014

Vegetarisk kålpudding


Igår var det åter dags för vår vegetarisk måndag.
Och med extrapris på quornfärs och vitkål i affären förra veckan föll valet
på en vegetarisk kålpudding med potatis, sås och lingon.

När mannen i huset utbrister att detta nog är hans nya favoriträtt,
då vet man att det fått toppbetyg ;)
Receptet på kålpuddingen hittade jag HÄR.
Men bytte ut det vita riset mot mathavre, och fick tillsätta en hel del extra vatten.

Såsen slängde jag ihop på smör, dinkelmjöl, hälften grädde,
hälften mjölk, kalvfond, lite sky från kålpuddingen, salt och peppar.

Ha nu en riktigt härlig Tisdag.
Här ska blommorna få sig lite kärlek idag, står det på schemat, annars glöms stackarna bort.
 Och så var det dem där
stora högarna med ny tvättade kläder som skulle in i garderoberna ;)
Kramar


1 kommentar:

Marie sa...

Ohh kålpudding är så gott, me like

Här är allt bra förutom att vi är lite förkylda =D, hoppas att allt är bra med er med?