torsdag 13 november 2014

Saffrans ostkaka


Igår hade vi avslutning för vårt grymma wlc-gäng. 
Nästan 80kg och över 5 meter har de tappat under våra 12 veckor tillsammans. 
Detta utan minsta "svält", utan med regelbundet ätande ca 6 gånger per dag 
och samtidigt varje vecka  utbildning kring något ämne 
som har med kost och hälsa att göra. 

Vi startar en ny omgång vecka 3, 2015, 
så tveka inte att höra av dig om du vill veta mer. 
Anmälan är nu öppen både för onlinekurs utan träffar
som fungerar kanon var du än bor på vårt runda klot. 
Och irl-kursen med träffar på vårt center varje vecka. 

Dagen till ära bjöd vi bland annat på lite inspo inför
 julen som är på ingång. 

Proteinrik saffransostkaka,
recept för 4 portioner:
250g keso
100g kvarg/kesella
2 ägg
1/4 tsk bittermandelarom (valfritt)
1 tsk vaniljarom
1 pkt saffran (0,5g)
2 msk stevia strö
3 msk mandelmjöl
1 tsk fiberhusk

Häll i alla ingredienser i en bunke, rör med slev till allt blandat sig. 
Häll smeten i en smörad liten ugnsform. 
Och grädda i 175 grader i ca 40-50 min 
beroende på hur tjock du gör den. 
Kakan ska vara fast när den är klar. Låt svalna och njut. 

Vill man inte ha saffran går det utmärkt att göra den utan. 

Näringsvärde per portion
Ca 129 kcal
14g protein
3g kolhydrater
6g fett

Igår serverade vi den med egen "vaniljsås" som jag höftade ihop med
kvarg, vispgrädde (ovispad), stevia, vaniljpulver.

Perfekt som mellis, så smaklig måltid! 
Kramar



1 kommentar:

Mittgodastefinaste sa...

Så gott det lät! Älskar lite smak av bittermandel!

Kram Jenny