söndag 5 februari 2012

Smidigt lördagsgott





Lövbiff i ädelostsås

500g lövbiff
1 st purjolök
2,5 dl matlagningsgrädde
2,5 dl vispgrädde
1 msk flytande honung
2 tsk citronpeppar
200g riven kvibille ädelost

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Smörj en ugnsform. Skiva purjolöken,
strimla lövbiffen.
3. Lägg i purjon först och lövbiffen ovanpå i formen.
Krydda med citronpeppar
4. Blanda samman riven ädelost, grädde och honung i en bunke,
rör ihop och häll det över lövbiffen.
5. Tillaga i ugn ca 20 min.
Servera med ris och en god sallad.

Snabbt, smidigt och gott.
Dessutom tror vi det går variera i det oändliga
med olika smaker på ostar och fler tillbehör.

Ha en riktigt skön Söndag.
Här är det brrrrrr kallt.

Kramar


5 kommentarer:

Anna sa...

Mums så gott det lät! Ädelost är en stor favorit här.

Härlig blogg! Återkommer gärna!

Hemma på Sjuan sa...

Såg väldigt gott ut. Bra med middagstips för ibland står det stilla i fantasin...
Här har vi haft ett snabbesök av Stella´s mormor o morfar :) KRAM

Anna sa...

Tack för kommentaren om min lampa! Glödlampan är överdimensionerad och jag har köpt den på clas ohlson för 59kr. Vet att orrefors har liknande men de är betydligt dyrare!

Kramen!

Marianne sa...

Lät ju mycket gott det där, och enkelt! Ädelost är ju så gott, och grädde, och purjo! Måste prövas inom kort:)
Kram Marianne

EnSpruckenRosaTekopp sa...

Hej! Så gott det ser ut :) Önskar dej en skön vecka. Kram Tilda