onsdag 15 maj 2013

Handen på hjärtat.....


....kör du ditt skräp till återvinning eller slänger du allt i påsen hemma?
Med handen på hjärtat kan jag erkänna att jag är ganska duktig.
Men visst, man kan alltid bli bättre.
Idag sorterar vi i röd och grön påse bland hushållssoporna.
Tanken är att en kompost ska bli till med som kan ta lite av matavfallet.
Sen sorteras glas, plast, konserver, tidningar och papp.
Och även batterier och glödlampor och annat "farligt".

Visst får man ofta höra:
"det spelar ingen roll vad du som enskild individ gör när inte industrier
och annat bryr sig".
Men många bäckar små....så resonerar jag.
Hur tänker du?

Ha nu en härlig Lillördag gott folk.
Kramar

11 kommentarer:

Marianne sa...

Vi gör som ni, återvinner allt.
Vi har gröna påsar som vi ska slänga all kompost i och sen slänga i soptunnan.
Men med handen på hjärtat -ibland orkar jag bara inte, händer inte ofta, men då säger jag högt till mig själv att jag tillåter mig att vara ett miljöSVIN när det är knökfullt i återvinningskassarna och man är sååå trött på att det alltid lyckas bli så mycket!!...usel människa jag vet, men det var handen på hjärtat;)
Försöker också att ta så lite påsar och annat strul med från affären, ska jag ha att par lökar, paprika eller något annat så tar jag dom lösa i stället för att ta en onödig påse till med mig hem -många bäckar små:)
Ha en finfin dag!

Marie sa...

Ja till viss del gör jag, men skulle kunna bli än bättre, men pant, tidningar, kartonger, flaskor gör jag

Kram

Villa Ell sa...

Här har du en till... Jag återvinner ALLT ja som papp, plast, konserver de som ska till de vanliga miljöstn! Min man tycker ibland jag är lite manisk... Vi cyklade faktiskt häromdagen till återvinningen det måste ju vara pluspoäng haha
Annars lämnar han Påväg till jobbet...
Läste jabadabado inlägget (igår) så fina saker dom har... Noah har en vad-heter-det? Över sängen iaf! Jag har babyblått i hans rum nu... Blir förändring sen ja nu hillar kag ju hur det är Men sen när han blir mer stor kille :)

Sv jag tycker också om att springa i regn... Ja det är en taggad känsla att slå sitt rekord! Jag har ju efter vintern tat tag i springningen igen och är riktigt nöjd!
Jag har köpt Wasabi i utländska affärer här hemma och där är dom mycket starkare än dom i naturgodiset...


Hoppas lilla S kryar på sig...
Idag jobbar jag, kanske dags att göra lite nytta ;)

Ha en fortsatt fin dag
Kramar Sandra

Kia sa...

Tänker som du!
Om alla gör en liten del så hjälper ju det!

En kul tanke: Om en person ger dig 1 krona så känns det inte så mycket men om du fick en krona av alla personer vad mycket pengar du skulle ha då! : )

Ha en toppen dag!
Kram Kia

Unknown sa...

Helt rätt;) många bäckar små. Här sorterar vi även matavfallet i vår nya kompost;) verkar som om det fungerar galant men återkommer om ett år då komposten är färdig;)
Hejja dig
Kram
Annie

anettan sa...

Jag eller vi har blivit väldigt duktiga på att sortera nu när vi fick nya tunnor. Vi är riktigt duktiga måste jag säga..haha. Kram Anette

Emilias sa...

Heej!
Handen på hjärtat: vi är väldigt dåliga på att sortera... Jag vet. Inte bra alls och jag har egentligen ingen anledning att låta bli. Mer än att det är "bökigt" att köra iväg allt skräp...

Visst kan man odla mycket på balkongen :) Eftersom det är inglasat blir det nästan som ett växthus ju...

Inte många pass kvar nu :)
Hoppas du har en fin vecka!

Kram på dig

Jenny E sa...

Jag känner igen mig i det du skriver. Soptunnan blir ju snabbt full av blöjor mm. Vi sorterar också det vanligaste och planen är att införskaffa en kompost (gärna i sommar).

Unknown sa...

Vi återvinner allt till och med komposterar. Jag ser hur mycket som verkligen samlas så jag tror vi gör en insats för miljön. Om alla resonerar att det inte spelar någon roll så lär det ju heller aldrig bli någon förändring.

Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till imorgon 16 maj kl. 23.59. Tack på förhand.

Frederica sa...

Vi gör precis som er. Men ibland slinker det ner matrester i röda också :P
Tyvärr tror jag inte så mycket på att det lilla kan göra så värst mycket. Men jag vill ha mitt samvete rent så jag sköter mig ändå ;)

Vilket kanon väder vi haft idag :)) Hopoas ni njutit av det!
Sov gott, kramar

Home2tiny sa...

Måste säga att vi är duktiga på att sortera, det är det minsta man kan göra tycker jag o så känns det rätt i hjärtat. Kramisar Tina