torsdag 17 november 2011

Snickerskakor








Ojojoj, 
nu minns jag varför jag bestämt att dessa bara
 får bakas kring julen.
Jag blir som besatt!

Fick frågan om receptet igår, så självklart kommer det här:

Ingredienser
2 dl sirap
1 burk jordnötssmör (ca 340g)
1 dl socker
1 dl kokos
8-10 dl cornflakes
200-250 gram blockchoklad

Gör så här:
1. Häll sirap, jordnötssmör och socker i en kastrull.
Värm på svag värme till en jämn smet. 
Rör mycket då det lätt kan brännas vid.
2. Ta kastrullen av plattan och tillsätt kokos och cornflakes.
Blanda till en "jämn" smet. 
Krossa gärna cornflakesen lite.
3. Bred ut på baplåtspapper till en jämn botten.
Tjocklek efter egen smak.
4. Smält blockchokladen och bred ut över smeten.
5. Låt svalna i kylen
(eller som vi gör så här års, på balkongen).
6. Skär sedan i fyrkanter, mindre om ni vill ha det som godis,
och lite större om ni vill ha dem som kakor.
7. Jag förvarar sedan mina i frysen
(så länge de nu räcker vill säga, brukar gå åt ganska fort).

MrJ föredrar dem med ljus choklad och jag vill helst ha mörk.
Så är lätt och smidigt att kompromissa.
Vill jag göra dem lite "finare" brukar jag smälta lite vit choklad med 
och ringla över som "mönster".

Men jag varnar er,
de är beroendeframkallande!
Så idag står det ett välbehövligt pass Body Pump på schemat nu vid lunch.

Ha en riktigt skön Torsdag,
Kramar





7 kommentarer:

Sara sa...

Jag har gjort snickerskakor två gånger redan i år, inte bra alls. Speciellt inte när jag har massor av tid att äta dem eftersom jag går hemma på gravpeng :-) Gav bort en del av första vändan, får nog göra så igen.

Marianne sa...

Inte snällt att lägga ut det receptet....hur ska detta sluta, vi som försöker låta bli kvällsmumset, fast det försöker vi med jämt å andra sidan, och det har aldrig funkat någe vidare;)
Godis e gott!

Ulle sa...

OMG när ska jag komma å hjälpa dig???!!!
Herre Gud vad snål vattnet rann te!! =^)

Anonym sa...

Åh så gott det ser ut... Farligt farligt men ack så gott;)

Tack för receptet

Ha en skön kväll

LyckligaPraliner sa...

Åh de är supergoda!! Mums, jag ska också baka :)

Trevlig helg!/Ann-Louise

Vita huset 28 sa...

Hahhaa ja visst är de supergoda, har några står kvar i kylen som lätt slinker ner om kvällen :)

Jo jag "fäster" granen med sand i krukan som jag vattnar på o så några stora stenar på toppen, klart!!

Ha en skön fredag
Kram cAmilla

Rebeccas DIY sa...

Oh ja, de är ju så otroligt goda! Jag förstår verkligen din regel om att bara göra dem till jul:)
Ha en skön fredagskväll!