onsdag 4 april 2012

Poliskontroll

Blev stannad i en poliskontroll idag.
Körkortskoll och alkotest.
Självklart klarade jag mig!!
Men precis innan kontrollen blev jag "varnad". En medtrafikant blinkade och signalerade tydligt att det var poliser på vägen.

Rätt eller fel??

Jag varnar INTE. Jag anser att det gör mig till en dålig medborgare. Men det gör mig ännu mer till en otäckt värdelös mamma.
För tänk om den jag varnar är alkohol eller drog påverkad? Eller kanske inte ens har körkort. Vill jag ge dem chansen att komma undan?
Jag sätter i så fall min egen säkerhet på spel, men ännu värre, jag sätter Stellas säkerhet och liv på spel.

Till er som "varna", tänk efter en extra gång om varför!"skickat från iPhone"

3 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Ja du har helt rätt. Jag varnar aldrig och har aldrig gjort. Varför ska jag rädda trafikdårar av olika slag och låta dem fortsätta. Åker de fast nog många gånger kanske de till sist tycker det blir för dyrt med alla böter eller att det blir en aning för jobbigt att vara utan körkort för många gånger. Förhoppningsvis hinner de inte orsaka olyckor.

Du är klok du och tur för Stella!

Kram Ann-Louise

Carita Liljendahl sa...

Bra med tankeställare av det här slaget. Har själv "varnat" ibland, men nu ska jag inte göra det mer!
Jag ska tänka klokt jag också, fastän jag inte har några barn, men det finns ju många andra som har det - och så har man sina andra nära och kära.

Anonym sa...

Mötte 6 polisbilar på väg mot Eksjö och tänkte precis då på hur otroligt många gånger man sett folk på fb( då man fortf hade det) som gick ut på statusar och varnade. Jag tänker precis som du, även om det är en vän eller syster så är det deras eget ansvar att klara sig, annars är det bara rätt att de åker dit. Fartdårar och fyllerister klarar vi oss utan!
Och du Malin, din blogg är verkligen en himla fiffig plats, kikar in lite då och då eftersom vi dessutom har väldigt lik smak på inredning så dina butikslänkningar är verkligen en favorit- utöver dina kloka ord förstås:)
Kram/ din gamla klasskompis Emelie G