måndag 10 oktober 2011

Hur göra med rödbetan????


Vi brukar göra vecko-menyer här för att underlätta middagarna på vardagarna.
Idag stod det rotfrukter med choritzo på listan.

Igår hittade jag en färdig påse med blandade rotfrukter i affären.
Gula och vanliga morötter, palsternacka och rödbetor.

Men är helt grön när det kommer till rödbetor,
om man bortser från dem på burk.
Så la dem separat i en ugnsform,





Smidig vardagsmat,
serveras sen med mango chutney.
Men innan jag får testa mina ugnsgratinerade rödbetor 
ska kära syster yster, jag och Dix ut på en joggingtur i det härliga regnvädret.


Men först:


Jag har två rödbetor kvar.
Så tar mer än gärna emot tips på vad man kan göra för smarrigt med dem.
Bring it on!

Ha en underbar kväll,

Kramar


2 kommentarer:

Gisela Testmann sa...

koka o strimla o wooka dom tilsammans med strimlad paprika o en rödlök
häll på lite balsamico o honung o salta efter behag
när det är färdigt - alltså lagom mjukt - lägg i lite rucola o småtärnad gorgonzola - rör runt o servere till stekt kött
Jag tycker det är gott men jag är ju dansk så man vet ju aldrig ;-) haha
kram gisela

I mina gömmor sa...

Mmmm, vad gott det ser ut! jag tycker att det är löjligt gott att koka den och sedan smälta ned lite smör och salt på den. Ha som en grönsak till maten.

Kram!
(ska bli spännande att se renoveringsresultatet!)