onsdag 27 juni 2012

Alternativ för korvstroganoff-diggare

INGREDIENSER:

800 g Falukorv (en ring)

2 paprikor och 2 rödlök, hackade!

8dl (2 förpackningar) Kelda Pastasås
Tomat & Creme Fraiche



Stek korven, tillsätt löken och paprikan.
När grönsakerna mjuknat lite tillsätt såsen.
Låt puttra tills allt är varmt.
Servera med ris eller pasta,
eller så funkar det med bara sallad till.
Servera även gärna med lite basilika som garnering.
(jag hade dock ingen hemma)

I Fam NeroLindström är korvstroganoff en återkommande 
favvis på veckomenyn.
Men ibland tröttnar man ju på det vanliga.
Hittade detta super-smidiga och super-goda recept
arlas hemsida.
Perfekt vardagsmat då det går väldigt snabbt att slänga ihop.

Idag vankas det shoppingtripp till Jönköping.
Jag, Lilla S och kära systeryster,
misstänker att det blir en mysig tjejdag med mycket skratt.
Men först iväg och träffa distriktsjuksköterskan 
för att få min delegering på att ge insulin inför sommarens jobb.

Ha en riktigt härlig Onsdag,
Kramar


3 kommentarer:

Martina sa...

Återkommande fredagsmat hos familjen Bjerhag/Gustafsson:

Falukorv
Lök
Cream Fraiche
Dijon-senap
Salt & Peppar

Serveras med ris & gröna ärtor!

En annan god är då du skippar dijonsenap och lägger i en gräddädelost istället :-).

Unknown sa...

Men åh så gott det ser ut, här gillas också korvstroganoff men som du säger ibland krävs lite variation.

Här läses för tillfället gärna tragiskomiska böcker, gillar de lättsmälta annars är självbiografier som fastnas för. Har läst en hel del kriminalromaner men tyvärr är det ju så att om man läser för många böcker i en kategori så känns de alla igen tillslut. Så när jag redan efter 10 sidor hade listat ut mördaren i senaste deckarboken så lade jag helt enkelt ned den genren (för ett tag iallafall)

Hoppas avkopplingen med böckerna går bra här är det böcker som gäller istället för tv de närmsta dagarna då åskan råkade slå ut vår digitalbox häromdagen...

Kram

Martina sa...

Oj, såg att jag missade skriva dit kalvfond och ketchup :-)