Förra veckan fick vi 1/2 kg lingon av svärfar.
Var ju direkt tvungen att försöka se om det fanns några
smarta sätt att koka sylt utan vitt socker.
Hittade då tipset om att söta med äpple.
Hur smidigt som helst, och sylten gick hem hos både mig och barnen.
Mannen i huset rynkade dock på näsan och tyckte den blev besk/sur.
Svårt det där med att vänja av smaklökarna från sött och salt.
Men övning ger färdighet.
Minska på båda, lite i taget och lär er gilla "ursprungs"-smakerna.
Kroppen kommer tacka er i slutändan.
Men åter till sylten.
Skalade och hackade 4 lite sötare äpplen som fick koka sig mjuka
ihop med ca 3 dl vatten.
Mosade dem sen med potatisstöten.
Blanda i lingonen och låt koka ihop, ca 10-15 min till det tjocknat.
Låt svalna, och njut sedan av en helt naturlig lingonsylt.
Vi hade passande nog bacon- och kesopannkaka till middag igår
som den passade ypperligt till.
Ha en härlig Onsdag,
Kramar
1 kommentar:
Vilket bra alternativ, men var äpplena kvar i sylten?
Kram
Skicka en kommentar