Igår var det kladdkakans dag, brukar dock dissa dessa "dagar"
som finns kring allt just nu, då det mest känns som en "konsument-hets-påhitt".
Men efter att ha spenderat förmiddagen ute i det gråkalla vädret
kändes det som att någon form av bakning kunde vara en kul aktivitet ihop med LillaS.
Sagt och gjort hittade vi ett recept på en nyttigare kladdkaka,
dessutom helt raw och utan behov av att gräddas i ugnen.
Och vilken hitt, uppskattades hos hela familjen och kommer definitivt göras igen:
Recept har efterfrågats så varsågoda (ca 4-5 pers):
1,75 dl sötmandel
6 dadlar
1/2-1 krm havssalt
1,5 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl kakao
3 msk vatten
Kokosflingor
Mixa mandeln till mjöl och tillsätt övriga ingredienser förutom kokosen.
Mixa allt till en kladdig deg, tryck därefter ut den i en form eller på en tallrik.
Strö över kokos och ställ i kylen en stund så den får stelna lite.
Smaklig måltid!
Näringsinnehåll (med ca 1 msk kokosflingor på hela kakan) per portion (räknat på 4):
222 kcal
10,75 g kolhydrater
6,25g protein
16,75 g fett
Fredagskänslan fick sen full pott då jag lyckades vinna en
Instagramtävling via @Resorbsverige:
Har småspanat en tid på merrell´s skor, så ni må tro att jag är mer
än ytligt lycklig över denna vinst.
Älskar dock "resorb-varianten" jag använder från Herbalife,
men ska bli spännande att utvärdera likheter vs skillnader.
Ha nu en underbar lördag,
Kramar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar