torsdag 22 september 2011

Receptet på Äpple-sockerkakan



Ingredienser
Smeten
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
100g mandelmassa
Fyllning
2 stora äpplen
2 msk smör
2 msk strösocker
2 tsk kanel


Smör och ströbröd till formen

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Tillsätt riven mandelmassa i smeten.
6. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.
7. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform.
8. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
9. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Låt det smaka!

Nu ska jag slappa en stund innan det är dags 
för underbara systers födelsedagskalas,

Kramar


Inga kommentarer: