Samma middag vecka efter vecka. Vi kör ofta på säkra kort här hemma.
Men då och då, oftast tack vare reklambladen får jag för mig att testa något nytt.
Som igår, Färsfylld Squash, som gick hem hos oss alla.
Ja, Lilla S pillade bort squashen, för det var "skal" på men annars åt hon glatt.
Recept önskades från instagram så varsågoda:
- 2 medelstora squash
- 2 msk olivolja (jag körde rapsolja)
- 400 g köttfärs
- 2 morötter medelstora
- 1 burk majskorn 150 g (uteslöt jag då det inte fanns hemma)
- 1 burk hela tomater 400 g
- 2 klyftor vitlök pressade
- 1 krm vitpeppar
- 2 krm chilipeppar
- 2 krm italiensk salladskrydda
- 2 krm oregano
- 1 msk Dijonsenap (jag hade ingen hemma så körde på vanlig senap)
- 1 + 2 dl riven ost
- Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och dela squashen och gröp ur med en sked.Lägg halvorna i en smord form och pensla med olivolja. Baka i 10 minuter högt upp i ugnen.Riv morötterna grovt och stek en stund tillsammans med majs och den pressade vitlöken.Lägg över i en skål. Stek köttfärsen smulig i lite olja och strö över samtliga torra kryddor och rör om. Stek till all färs fått färg. Blanda därefter i morotsblandningen och rör i senap och krama i de hela tomaterna i mindre bitar, men ha inte i spadet.Sist röres 1 dl av den rivna osten i och blanda allt försiktigt.Lägg fyllningen på squashhalvorna och strö över riven ost.Gratinera i mitten av ugnen i 30 minuter fortfarande i 200 grader.Servera med ris eller couscos och tomat eller ät rätten enbart med tomat.Jag fick färs över som inte fick plats, så den slängde jag i en ugnsformmed lite ost på och gratinerade ihop med de andra.Ett smakligt alternativ till färsfylld paprika, som jag tyvärr har lite svårt förefter LillaS graviditet då halsbränna och paprika rapar inte gick hand i hand.Nä, nu vankas en Onsdag med lite tandläkar-info på BVC med LillaEoch förhoppningsvis massa bus ute i solen.Ha en skön dag,Kramar
1 kommentar:
Guuuu så gott det låter detta ska jag testa! Japp här går samma mat om å om igen! Ibland kommer inspon att testa nytt! Gjorde Ratatouille häromdagen! Det var faktiskt uppskattat! Sen tog jag resterna och gjorde en paj av det igår med sallad till!
Ha en bra dag!
Kram Sandra
Skicka en kommentar