söndag 2 juni 2013

Leka husmor




Ja, att jag är en nybörjare när det kommer till det
mesta inom odling, bakning, saftning och kokning har jag 
ju aldrig stuckit under stolen med.
Men man lär så länge man lever.

Igår kokades det rabarberkräm för första gången här på 12:an.
Receptet jag använde hittar ni här.
Gick hem hos både mig och LillaS,
MrJ var dock lite skeptisk till det sura.
Nu ska jag leta mer alternativa recept som
förhoppningsvis innehåller mindre socker och kanske
sötas naturligt med andra frukter eller bär.
Så har ni något härligt recept på lager så
tar jag mer än gärna emot det.

Idag är vädret lite gråare.
Börja röjja på LillaS blivande rum kanske.
Men först får det nog bli lite städ och plock med,
galet hur efter man blir inne när vädret är så fint ute.
Ha en härlig Söndag,
Kramar

9 kommentarer:

Liza sa...

Mums så gott med hemmagjord kräm!
Och grattis till ett år i huset!
Här är bebis beräknad till första veckan i november men jag hoppas lite i smyg på att det blir oktober! ;)

Ha en skön söndag!

Kram Liza

Frederica sa...

Mmm mums mums! Det är ju så gott ;)
Har aldrig gjort själv, men en i släkten brukar göra och bjuda oss.

Grattis till ett år i huset! Va snabbt det gått :) Och va mycket ni hunnit med.

Hoppas det går bra med Stellas rum. Har du bestämt färger än? :)

Kram!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag tycker det är det sura som är så friskt och gott, och så iskall mjölk till..mmmm. Vår rabarber har utrotat sig själv tyvärr, brukade göra en supergod marmelad med vanilj när jag hade rabarber. Så testa med en vaniljstång i när du gör krämen, det gillar nog maken.
Kramar
AnnaMaria

kavallinskan sa...

Mums va gott! rabarberkräm har jag aldrig gjort men saft det gjorde jag häromdagen..blev supergott!
Ha en fin kväll!
kram viktoria

Marie sa...

Ohh så gott och roligt att ha gjort eget, sånt är jag också novis på ==D
kram

Villa Ell sa...

Låter gott...
Tyvärr inga rabarbertips.. förutom att jag älskar rabarberpaj!
Jag var hos min momor idag och ojojoj någon typ av mjuk/frasig äppelkaka hade hon gjort.. slurp va god den var!
Kul att börja förbereda Stellas rum, men spackeltiden kan man ju bli lite halvtgalen av.. och jag brukar vara framm och pilla och tro att det torkat, men ikke!
Är det tapet eller färg som gäller??
Sv: Ja mornar är ju det bästa att ta sig ut.. sådär lagom varmt men ändå en liten kyla i luften...
KOmmer du vara med i loppet den 5e?

Hoppas du haft en härlig söndag..
Kram Sandra

anettan sa...

Mmmmmm rabarberkräm är gott, dock använder jag vanligt socker och vaniljsocker i min. Du är ju duktig.....Kram Anette

Home2tiny sa...

Tyvärr har kräm aldrig varit min grej, men paj däremot, mums vad gott. Ha en bra start på veckan vännen. Kramisar Tina

Unknown sa...

Härligt med rabarber kräm. Här ligger rabarber i kylen i väntan på tid sen ska även den bli kräm;)
Kram
Annie