Igår fick jag denna bild messad till mig från mannen.
Vi har sparris i vårt grönsaksland!
Ja, jag kan erkänna att jag gjort smårensningar i landet just där
jag planterat, resten har inte hunnits med och tur va ju det.
Men nu funderar jag ju så det knakar på vad jag ska göra med sparrisen.
Är de bara att bryta och äta eller vad händer?
Självklart ska jag googla mig gråhårig.
Men vet ju att de bästa svaren brukar jag få här.
Så shoooooot, sparris fantaster, shooooot!
Ha nu en grymt härlig Lördag,
Kramar
12 kommentarer:
Hej!
Men oj vad roligt med sparris :) Har hört att de måste ha flera år på sig att växa till sig... En hel vetenskap verkar det vara...
Men, fyller du också är nästa vecka!?!? :D Vilket datum?
Ha en fin lördag nu! Vad hittar ni på?
Kramar
Hehe sparris är jag dålig på, samt fniss att de ploppat upp =D
Önskar er en trevlig lördag
En sparris-härligt ;-)
Många lindar bacon runt och grillar den eller in i ugnen!(jag är inget bacon fan)
Jag brukar koka den i 3 min, låt dra 1 min i det heta vattnet häll av och riv lite parmesan över...
Nu har barnen åkt till min pappa och ska sova över där... Så ja vad gör man nu när ingen är hemma??? Kanske är det nu man ska ta det lugnt och inte göra något mer än ladda om för kvällen!!!
Hoppas ni har en härlig lördag
Stor kram Sandra
Oj ja sparris är jag inte heller bra på men jag önskar dig lycka till! Kram Anette
Jag har absolut ingen aning men jag antar det ;)
Kram.
Har den inte varit där förut?? Jag satte ju plantor i år och ska då inte skörda förrän nästa år. Och då bryter man bara av dom när de blivit en 20 cm tror jag det var och man skördar bara fram till midsommar sen behöver den samla kraft till nästa år.
Kram Kia
Jag är så dålig på det där med att odla saker... Men jag antar att man bara ka bryta av dem när de är klara och sen finns ju hur mycket som helst att använda den till!
Önskar dig en underbar Mors dag och födelsedag i antågande!
Kram Jenny
Sparris mums. Jag har ju förmånen att bo jämte en sparrosodling så jag åker bara o köper.....Kramisar Tina
Oj då, ingen hjälp från den här dåliga trädgårdsmästaren :)
Jag har oxå tänkt odla men inte kommit till skott ännu... kram Suss
Några sparris-odlar-talanger har jag inte, men steka dom i smör med ev bacon till kan jag...;)
Önskar Dig en skön söndagskväll, kram Kate
Hi hi hi så roligt med sparris kan dock inget om sparris men du måste lova att göra en uppföljning om hur det går med sparrisen.
Svärföräldrarna har en stuga i Mönserås på en av stugområdena (kommer dock inte ihåg vad det heter) men där brukar vi spendera var midsommar och någon vecka till på sommaren. Ett mycket vackert ställe.
Önskar dig en ljuvlig dag
Kram
Annie
Åh! Nu blir jag galet avis!
Du kan äta dem som de är (råa)
Du kan koka den snabbt (hellre för lite än för mycket) med bara lite smält smör.
Eller parmesan
Eller citron
Grilla den
Sparrissoppa är typ det godaste som finns!
Summa sumarum sommarens bästa tillbehör!
Kram Ellinor!
Skicka en kommentar