I Tisdags när vi skulle få besök
tänkte jag bara slänga ihop en kladdkaka.
Istället för ströbröd använder jag kokos ibland
för att "brööa" formen.
Men tog då alldeles för mycket kokos.
Så kastade ner överflödet i kladd-smeten.
Medan kakan var i ugnen googlade jag
"kokosglasyr".
Så resultatet blev en
Kokoskladdis
2ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
3-4 msk kakao
1,5 dl vetemjöl
100g smält smör
Sätt ugnen på 200 grader och rör ihop alla ingredienser.
Smöra och bröda en springform, gärna med kokos.
Sätt in i ugnen ca 15 min.
Under tiden:
100g kokos
1 dl socker
0,75 dl grädde
0,5 dl sirap
ca 40g smör
Rör ihop allt i en kastrull och koka i 5 minuter.
Bred glasyren över kladdkakan och grädda i 200 grader till
den fått fin färg (går fort).
Vi åt den som "tårtbitar" som man oftast gör med kladdkaka.
Men det som blev över fick bli rutor.
Dubbla receptet om du vill göra det i långpanna.
Ha en riktigt skön Torsdag,
här laddas det för Body Pump vid lunch.
Kramar
5 kommentarer:
Så gott! Igår skulle vi vara lite kvällsfikanyttiga och jag gjorde jordnötsbars.....säker helt okej som ett litet mellanmål, men inte som ersättningsfika, bättre att ta en frukt till tekoppen i stället;)
Nä, fika ska ju vara = njutning!
Kram Marianne
MMMMums här hemma kallar vi dem för fantomen kakor och det är Mr D.s Absoluta favorit;)
Önskar dig en härlig dag
Åh tack för receptet!
Svärmor gjorde såna för ett tag sen, och jag bara älskade dom. Mm Kokos ;)
Kram!
Hej Malin! Skulle du kunna hjälpa mig med en sak. Har en tävling på min blogg. Kan du visa den på din sida, för jag tänker att du har väl en hel del blogg vänner från Vetlanda. Man kan vinna biljetter till bo mässan.
Kramiz Vickan
Hej! Jag undrar om du kan gå in på min blogg och länka min tävling i din blogg. Du känner säkert en massa Vetlanda bor som följer din blogg. De kan vinna biljetter till bo mässan i Vetlanda. Kram vickan
Skicka en kommentar