Har så många gånger hört talas om denna ovanliga svamp.
Att den ska vara sjukt god men väldigt sällsynt.
Igår när MrJ och jag var ute med Dix så fanns den helt plötsligt där,
i mossan, i skogen.
Lyckan är total på ett konstigt vis.
Men nu kommer den nya utmaningen:
VAD GÖR JAG MED DEN!?!?!?
Tips är mer än välkomnande.
Men nu ska jag surfa runt efter tillagningstips.
Hoppas ni fått en skön start på veckan.
Kramar
PS. Matteboks problemet är löst, en jobbarkompis hade en jag kunde låna.
Så nu jäkla är det bara att börja låta hjärnan arbeta DS
6 kommentarer:
Ser ut som en väldigt rolig svamp, har aldrig sett något liknande. Ser fram emot att läsa om vad du hittade på att laga för gott på den.
Önskar dig en skön kväll
Vilka härliga fynd du gjort! Både i skogen och i vattnet!
Jag har också bra läst om blomkålssvampen, ska blir som ovanstående säger, intressant att läsa vad du hittade på och hur det smakade!
Många kramar
Ellinor
Jag fick tag i en sån där förra året. Dessvärre så blev den liggande för länge eftersom jag inte visste vad jag skulle göra med den. Så jag fick aldrig smakat på den. Hoppas att du hittar på något bra och skriver om det här så att vi andra får veta :)
Jag önskar dig en fortsatt härlig tisdag!
Kram Sofia
OJ vilken skönhet..;men vet dessvärre inte hur man tilllagar den..
Lycka till..och hoppas att den smakar!!!
Kram i massor ANNA
Vilken häftig svamp. Tycker mig minnas att jag sett den i någon skog någon gång men jag är livrädd för att plocka svamp för jag är superdålig på att veta vad det är och att tillaga svamp.
Skiva och rensa noga, låt torka. Doppa i frityrsmet och fritera frasig. Eller stek med lök, länge tills den är knaprig.
Eller torka och smula i soppa/sås sen på vintern.
Skicka en kommentar